Energetická hodnota potraviny na 100g: 579 kJ

Bílkoviny: 4g

Sacharidy: 16g, z toho jednoduché cukry: 2g

Tuky: 6g, z toho nasycené masné kyseliny: 1g

Vláknina: 1g

VELIKONOČNÍ LOSOSOVÝ KIŠ

VELIKONOČNÍ LOSOSOVÝ KIŠ

Ingredience

  • 250g sladkých brambor batátů ( asi jeden větší kus )
  • 100g jáhlových, rýžových či pohankových vloček
  • 80ml vody
  • 1 polévková lžíce slunečnicového oleje
  • směs sušených bylinek: oregáno, tymián, petrželka...
  • 1 polévková lžíce soli - nejlépe růžová himalájská či mořská obohacená jódem
  • 1 vajíčko ( 0 – nosnice chované v souladu s ekologickým zemědělstvím nebo 1 – nosnice ve volném výběhu )
  • NA NÁPLŇ:
  • 1 střední cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • Hrstka špenátu
  • Kelímek 11% zakysané smetany
  • 80g uzeného lososa
  • 5 křepelčích vajíček
  • Troška másla ghí na osmažení cibulky
  • Sůl - nejlépe růžová himalájská nebo mořské, obohacené jódem

Postup

  1. 1 Batáty nakrájíme na tenké plátky, lehce posolíme, promícháme s bylinkami a poté pečeme na pečícím papírem vystlaném plechu v troubě předehřáté na 180°C do změknutí.
  2. 2 Vločky s vodou, olejem a solí rozmixujeme tyčovým mixérem na jemné těsto.
  3. 3 Těsto promícháme s na malé kousky nakrájenými batáty a vejcem.
  4. 4 Tuto směs následně upěchujeme do připravené formy na kiš a pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 20 minut.
  5. 5 Hotovou krustu vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.
  6. 6 V hrnci na trošce másla ghí orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku.
  7. 7 Jakmile cibulka začně lehce sklovatět, přidáme prolisovaný česnek, necháme provonět a zalijeme zakysanou smetanou.
  8. 8 Tuto směs osolíme, přidáme propláchnutý špenát a za stálého míchání necháme "povadnout".
  9. 9 Hotovou směs natřeme na krustu, ozdobíme kousky uzeného lososa a křepelčími volskými oky, osmaženými na trošce rozpuštěného másla ghí.
  10. 10 A můžeme podávat.
  11. 11 Dobrou chuť! :)
Buďte první, kdo ohodnotí tento recept vložením komentáře!
Vytisknout

Děkujeme za vytisknutí receptu.

Najít více receptů k http://fitwithvero.cz

Leave a Reply

Děkujeme za hlasování! Prosím, vložte svůj komentář k potvrzení svého hlasu.