Fitwithvero superfood truffle jsou vyrobeny z čertvých „raw“ surovin, tudíž veškeré výživové hodnoty i vitamíny jsou v nich zachovány. Snažila jsem se jednotlivé ingredience nakombinovat tak, aby se po konzumaci této zdravé dobrůtky dostalo Vašemu tělu  všech potřebných živin ve správném poměru. Fitwithvero superfood trufle Vás nejen skvěle zasytí a dodají Vám potřebnou energii v průběhu nabitého dne, ale navíc si na nich ještě svěle pochutnáte. Stačí jedna malá kulička a neodbytná chuť na sladké je rázem pryč. 🙂

 

Energetická hodnota potraviny na 100g: 1600kJ

Bílkoviny: 13g

Sacharidy: 39g, z toho jednoduché cukry: 32g

Tuky: 18g, z toho nasycené mastné kyseliny: 6g

Vláknina: 14g

FITWITHVERO SUPERFOOD TRUFFLE

FITWITHVERO SUPERFOOD TRUFFLE

Ingredience

  • 150g vypeckovaných datlí
  • 75g kvalitního arašídového másla ( křupavého s kousky, vyrobené ze 100% z arašídů, bez přidané soli, cukru a palmového oleje!!! )
  • 50g kvalitního, organického, neslazeného kakaa
  • Špetka soli - nejlépe růžové himalájské či mořské, obohacené jódem.
  • Kokos, chia semínka a kustovnice na obalení cca 45g ( můžeme přidat také kousky arašídů )
  • LÁSKA❤

Postup

  1. 1 Vypeckované datle necháme alespoň 15 minut namočené v horké vodě.
  2. 2 Poté vodu scedíme a z datlí ji pečlivě vyždímáme.
  3. 3 Následně vložíme datle spolu s arašídovým máslem, kakaem a špetkou soli do domácího robota a mixujeme tak dlouho, až dokud není směs dokonale hladká a kompaktní.
  4. 4 Přemístíme směs do plastové uzavíratelné nádoby a tu pak vložíme do mrazáku.
  5. 5 Necháme ji přibližně hodinku ztuhnout.
  6. 6 Když je směs dostatečně ztuhlá, začneme pomocí čajové lžičky tvarovat malé kuličky a ty následně obalujeme ve směsi strouhaného kokosu, chia semínek a kustovnice.
  7. 7 Hotové truffle uskladňujeme v uzavíratelné nádobě v lednici.
  8. 8 Odhaduji, že by v ledničce měli vydržet minimálně 2 týdny. Ozkoušené to však nemám, jelikož z té naší zmiznou vždy během několika málo dní... :)
  9. 9 Dobrou chuť! :)

Vím co jím?

DATLE
podporují mentální svěžest, čilost a schopnost soustředění, aktivují energetickou přeměnu ve všech tělesných buňkách, napomáhají usínání a dobrému spánku. A v kuchyni poslouží jako skvělé a zdravé sladidlo do všech raw dezertů či snídaňové kaše. J
 
ARAŠÍDOVÉ MÁSLO
Ačkoliv vás burákové máslo může zaskočit vysokým obsahem tuků a kalorií, nenechte se odradit! Přestože některé ( nezdravé ) druhy tuků patří mezi naše největší nepřátele, bez těch zdravých a tělu prospěšných, se nedá žít. A v našem světě zdravých potravin jich najdeme celou širokou škálu. Arašídové máslo, spolu se semínky, ořechy a mým milovaných avokádem, jím kraluje. Je složeno převážně ze zdravých tuků a je jedním z nejskvělejších zdrojů bílkovin - obsahuje jich celých 25%! Dále je úžasným zdrojem spousty vitamínů, minerálů a koenzymu Q 10, jež přispívá k udržování mladistvého vzhledu.:) V jídelníčku sportovců a zdravou stravou posedlých nadšenců tento skvost nesmí chybět. Burákové máslo, díky vysokému obsahu bílkoviny, pomáhá při tvorbě a udržování svalové hmoty. Snižuje riziko srdečních onemocnění, rakoviny tlustého střeva, Alzheimerovy choroby a žlučníkových kamenů. Při výběru burákového másla v obchodě však nezapomínejte pročíst etiketu. Kupujte pouze máslo obsahující 100% arašídů, bez přidaného cukru, soli či palmového oleje! A na závěr potěšující tip pro ty, kteří neradi zaléhají do peřin s kručícím žaludkem. Burákové máslo je úžasná "předpostelová" svačinka, která pomůže v průběhu noci zpomalit trávení a udržuje tak odbourávání svalů na uzdě. Navíc usínání s kručícím žaludkem, stejně tak jako zalehání přejedený, může mít neblahý dopad na kvalitu vašeho spánku. Takže pamatujte: Jedna lžička burákového másla před spaním a budete chrnět jako dudek! J  
RŮŽOVÁ HIMALÁJSKÁ SŮL
představuje jednu z nejdůležitějších složek naší potravy a v kuchyni je nepostradatelná. Už princezna Maruška věděla, že sůl je nad zlato! J Bohužel běžná stolní sůl, kterou obvykle používáme, bývá většinou vysoce rafinovaná. Je to téměř čistý chlorid sodný, často s přidanými chemikáliemi. Mým zlatem v kuchyni se tudíž stala himalájská růžová sůl, která má neuvěřitelné přínosy pro naše zdraví. Himalájská růžová sůl obsahuje 84 přírodních složek a minerálů, které jsou nezbytné pro zdraví. Typické růžové zbarvení je důsledkem malého množství oxidu železa. Himalájská sůl neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva, jedná se o naprosto přirozeně se vyskytující substanci. A pro naše tělo představuje velkou spoustu benefitů. Himalájská sůl kontroluje hladinu vody v těle, reguluje krevní tlak, pomáhá absorbovat živiny v zažívacím traktu a tímto způsobem dodává tělu potřebnou energii, vyrovnává pH v těle, zajišťuje zdraví cév, sílu kostí a fungování dýchací soustavy, předchází křečím ve svalech, vyživuje ledviny a žlučník, podporuje zdravý spánek, oddaluje příznaky stárnutí a podporuje libido. Dostatečně motivující výčet pro výměnu škodlivé stolní soli za tento blahodárný růžový zázrak! J  
ORGANICKÉ NEPRAŽENÉ KAKAO
obsahuje nejvyšší koncentraci antioxidantů ze všech známých potravin na celém světě. Pro představu: Na váhu obsahuje kakao mnohem více antioxidantů, než známé zdraví prospěšné potraviny, jako je například červená řepa, borůvky, či kustovnice. Kakao je vytvářeno z kakaových bobů, které jsou doslova nabity množstvím vitamínů, především vitamínu C, minerálních látek, jako je železo, chrom, mangan, zinek, či hořčík a celou řadou antioxidantů. Abychom vytěžili maximum z jeho úžasných schopností a přínosů pro naše zdraví, měli bychom kakao konzumovat v přírodní nepražené formě. Je totiž třeba si uvědomit, že technickým zpracováním kakao přichází o spoustu svých užitečných vlastností. A jak tedy konkrétně konzumací kakaa prospějeme svému zdraví? Kakao pomáhá regulovat hladinu krevního cukru v krvi, správně okysličovat krev a dostává tělo do celkové rovnováhy. Dále napomáhá k udržení správnou funkci imunitního systému, jater, slinivky, pohlavních orgánů a také kůže.        
KOKOS
je plod exotické palmy, který nejenže úžasně chutná a je skvělým doplňkem sladkých dezertů, ale především v sobě nese celou řadu příznivých účinků pro naše zdraví. Kokos se skládá z vody, tuků, bílkovin, sacharidů, železa, vápníku, hořčíku, fosforu, draslíku, manganu, mědi, zinku, sodíku, omega 6 kyselin, vitaminů B, C, kyseliny listové, pantotenové a mnoha dalších minerálních látek a stopových prvků. Pravidelným přidáváním kokosových plátků či strouhaného kokosu do jídel si zlepšíte celkové zdraví a preventivně uchráníte své tělo před hrozbou civilizačních chorob. Navíc jeho konzumací podpoříte zdravé hubnutí.  
CHIA SEMÍNKA
patří mezi nejbohatší rostlinné zdroje esenciálních omega-3 mastných kyselin a obsahují také významné množství vlákniny, bílkovin, nejrůznějších antioxidantů, vitamínů a minerálních látek. Chia semínka mají schopnost absorbovat do sebe vodu a to až 10x více, než je jejich vlastní objem. Po spojení s vodou se semínka nafouknou a na jejich povrchu se vytvoří hustý gel, který v průběhu trávení chrání stěnu žaludku i střev. Díky těmto vlastnostem jsou chia skvělým spojencem při hubnutí, jelikož dokáží skvěle zasytit. Díky obsahu vlákniny navíc zpomalují trávení, tudíž udržují naše bříška po delší dobu plná a spokojená.:) Glukóza je do krve vypouštěna postupně, takže hladina cukru v krvi stoupá pozvolna. Díky vysoké absorpci vody, chia semínka pomáhají hydratovat tělo zevnitř. Vyplatí se tedy konzumovat je před náročným fyzickým výkonem či cvičením. Vysoký obsah nejrůznějších antioxidantů přispívá ke zdraví naší pokožky, vlasů i nehtů a pomáhá chránit tělo proti infekcím. A jen málokterá snídaně chutná a také vypadá tak skvěle jako vrstvený, celou škálou vitamínů nabitý chia pudink. J  
KUSTOVNICE ČÍNSKÁ - GOJI
obsahuje obrovské množství antioxidantů, 18 druhů aminokyselin, 21 stopových minerálů, betakaroten, vitamíny B1, B2, B6 a vitamin E a až 500krát více vitamínu C než pomeranče! Dle čínské medicíny dokáže tato oranžovo-červená bobule prodloužit život a výrazně zpomalit proces stárnutí. Její pravidelnou konzumací výrazně posilujete obranyschopnost a imunitu těla, přispíváte k udržení normální hladiny cukru a tuku v krvi, snižujete cholesterol a riziko vzniku rakoviny a dalších chorob a nemocí. Kustovnice se dokonce užívá k léčbě rakoviny. Napomáhá zastavit růst nádoru, má protizánětlivé účinky a výrazně přispívá také k léčbě kožních potížích - může omezit rozšiřování lupenky! Mimo jiné také zlepšuje paměť, pomáhá ulevit od bolestí hlavy, závratí, bolestí v zádech, v nohou a v kolenou. Tato zázračná plodina nadále přispívá k snížení krevního tlaku a posiluje srdce, činnost jater a ledvin. Doporučuje se ženám, jež trpí neplodností či nepravidelnou menstruací a může taktéž pomoci od ranní nevolnosti během těhotenství. A to není zdaleka vše. Pokud trpíte nespavostí, kocovinou po prohýřené noci či se řadíte mezi jednotlivce s nadváhou, sáhněte po kustovnici! Zázračné bobuli, která nejenže je nabytá zázračnými antioxidanty, ale navrch všeho dokáže zvednout Vaši náladu. J  
LÁSKA
je nejdůležitější ingrediencí pro jeden každý z našich receptů. Pečete a vaříte-li s nechutí, na Vašem pokrmu se to vždy negativně odrazí. Chcete-li tedy potěšit své blízké a vychutnat si spolu s nimi Vámi připravený pokrm, nikdy nezapomeňte přidat tuto ingredienci. Potom už nezáleží na tom, jak jednoduché a levné ingredience použijete, s alespoň malou špetkou lásky bude Vaše jídlo vždy chutnat mnohem lépe. A pozor, platí tady jedno zaručené pravidlo: Čím víc lásky přidáte, tím víc ji obdržíte. Tudíž touto ingrediencí není radno šetřit. Každý přeci ví, že láska prochází žaludkem…          
Buďte první, kdo ohodnotí tento recept vložením komentáře!
Vytisknout

Děkujeme za vytisknutí receptu.

Najít více receptů k http://fitwithvero.cz

Leave a Reply

Děkujeme za hlasování! Prosím, vložte svůj komentář k potvrzení svého hlasu.