Tento na přípravu nenáročný a chutný recept bych doporučila spíše jako přílohu k masu, či do něj zakombinovala například kousky BIO kuřete či krůty. Chybí zde totiž jedna základní a esenciální živina, a sice bílkovina. Coby vegetarián můžete tento značný nedostatek vyřešit například přimícháním cizrny a kouskem celozrnného chlebíku k přikousnutí. Vykouzlíte tak plnohodnotný pokrm, na kterém si skvěle pochutnáte. 🙂
Energetická hodnota potraviny na 100g: 401kJ
Bílkoviny: 3g
Sacharidy: 10g, z toho jednoduché cukry: 3g
Tuky: 5g, z toho nasycené masné kyseliny: 0g
Vláknina: 2g
RŮŽIČKOVÁ KAPUSTA NA KARI S BATÁTY

Ingredience
- 1 střední batát ( asi 400g )
- 450g růžičkové kapusty
- 2 lžíce kari prášku
- 4 na tenké plátky nakrájené žluté cibule
- 1 plechovka kokosového mléka
- kousek na proužky nakrájeného zázvoru
- 1 palička česneku
- Šťáva s půlky limetky
- Hrst čerstvého nakrájeného koriandru
- Sůl - nejlépe růžová himalájská či mořská obohacená jódem
- Troška kokosového oleje na restování brambor a kapusty
- Pepř
- LÁSKA❤
Postup
- 1 V pánvi na rozpuštěném kokosovém oleji nejprve zlehka osmažíme sladké brambory, zázvor a růžičkovou kapustu.
- 2 Smažíme 2 – 4 minuty do zhnědnutí.
- 3 Přidáme curry prášek, cibuli a za stálého míchání restujeme cca 1 minutu.
- 4 Pak přidáme kokosové mléko a přivedeme k varu.
- 5 Následně stáhneme hořák a vaříme cca 10 – 15 minut, dokud nám kapusta zcela nezměkne.
- 6 Nakonec přidáme česnek, zamícháme a povaříme ještě 2 minutky.
- 7 Na závěr osolíme a opepříme dle chuti, zakápneme šťávou z limetky a ozdobíme koriandrem.
- 8 V případě potřeby můžeme dochutit troškou chilli.
- 9 A můžeme servírovat.
- 10 Dobrou chuť! :)