Tento na přípravu nenáročný a chutný recept bych doporučila spíše jako přílohu k masu, či do něj zakombinovala například kousky BIO kuřete či krůty. Chybí zde totiž jedna základní a esenciální živina, a sice bílkovina. Coby vegetarián můžete tento značný nedostatek vyřešit například přimícháním cizrny a kouskem celozrnného chlebíku k přikousnutí. Vykouzlíte tak plnohodnotný pokrm, na kterém si skvěle pochutnáte. 🙂

Energetická hodnota potraviny na 100g: 401kJ

Bílkoviny: 3g

Sacharidy: 10g, z toho jednoduché cukry: 3g

Tuky: 5g, z toho nasycené masné kyseliny: 0g

Vláknina: 2g

RŮŽIČKOVÁ KAPUSTA NA KARI S BATÁTY

RŮŽIČKOVÁ KAPUSTA NA KARI S BATÁTY

Ingredience

  • 1 střední batát ( asi 400g )
  • 450g růžičkové kapusty
  • 2 lžíce kari prášku
  • 4 na tenké plátky nakrájené žluté cibule
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • kousek na proužky nakrájeného zázvoru
  • 1 palička česneku
  • Šťáva s půlky limetky
  • Hrst čerstvého nakrájeného koriandru
  • Sůl - nejlépe růžová himalájská či mořská obohacená jódem
  • Troška kokosového oleje na restování brambor a kapusty
  • Pepř
  • LÁSKA❤

Postup

  1. 1 V pánvi na rozpuštěném kokosovém oleji nejprve zlehka osmažíme sladké brambory, zázvor a růžičkovou kapustu.
  2. 2 Smažíme  2 – 4 minuty do zhnědnutí.
  3. 3 Přidáme curry prášek, cibuli a za stálého míchání restujeme cca 1 minutu.
  4. 4 Pak přidáme kokosové mléko a přivedeme k varu.
  5. 5 Následně stáhneme hořák a vaříme cca 10 – 15 minut, dokud nám kapusta zcela nezměkne. 
  6. 6 Nakonec přidáme česnek, zamícháme a povaříme ještě 2 minutky.
  7. 7 Na závěr osolíme a opepříme dle chuti, zakápneme šťávou z limetky a ozdobíme koriandrem.
  8. 8 V případě potřeby můžeme dochutit troškou chilli.
  9. 9 A můžeme servírovat.
  10. 10 Dobrou chuť! :)
Buďte první, kdo ohodnotí tento recept vložením komentáře!
Vytisknout

Děkujeme za vytisknutí receptu.

Najít více receptů k http://fitwithvero.cz

Leave a Reply

Děkujeme za hlasování! Prosím, vložte svůj komentář k potvrzení svého hlasu.