Téměř každý z nás dobře ví, že zhruba 80% naší imunity sídlí ve střevech. A proto je velmi důležité, udržovat střevní mikroflóru v rovnováze. K zajištění správného prostředí střevní mikroflóry nám nejlépe dopomůže kefír. Kefír je fermentovaný mléčný nápoj, obsahující přátelské bakterie mléčného kvašení, které přispívají k detoxikaci organismu, ničí škodlivé bakterie ve střevech a pomáhají vytvářek některé vitamíny, například vitamín K. Konzumace kefíru má zkrátka a dobře blahodárné účinky pro zdraví člověka, a proto bychom jej měli denně zařadit do našeho jídelníčku. Problémem však je, že ne každému jeho nakyslá chuť vyhovuje. Protože ale neznám jedince, který by si nepochutnal na osvěžující ovocné zmrzlině, napadlo mě, jak přimět odpůrce kefíru, tuto probiotickou bombu konzumovat. A co je této probiotické zmrzlině nejlepšího? Můžete ji konzumovat absolutně bez výčitek, jelikož neobsahuje absolutně žádné rafinované cukry. Pouze spoustu vitamínů, minerálních látek a zdraví prospěšných antioxidantů. Váš nový kamarád pro parné, slunečné letní dny. 🙂

Energetická hodnota pokrmu na 100g: 385kJ

Bílkoviny: 2g

Sacharidy: 14g, z toho jednoduché cukry: 10g

Tuky: 3g, z toho nasycené mastné kyseliny: 1g

Vláknina: 2g

PROBIOTICKÁ ZMRZLINA – BANÁN-HRUŠKOVKA-BORŮVKA MIX

PROBIOTICKÁ ZMRZLINA – BANÁN-HRUŠKOVKA-BORŮVKA MIX

Ingredience

  • 130g nakrájeného mraženého banánu
  • 200g nakrájených mražené hrušky
  • 100ml kefíru
  • 1 PL nebo 15g kvalitního arašídového másla ( 100% arašídů, žádná sůl, cukr ani palmový olej )
  • špetka skořice
  • vlašské ořechy a čertvá hruška na ozdobu
  • hrst mražených borůvek

Postup

  1. 1 Do plastové nádoby nasypeme nakrájené kousky zmrzlého banánu a hrušky.
  2. 2 Přidáme arašídové máslo, špetku skořice a zalijeme kefírem.
  3. 3 Celou směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
  4. 4 Vznikne nám zmrzlina hustější konzistence.
  5. 5 Jednu polovinu z ní odebereme a tu druhou rozmixujeme s hrstkou mražených borůvek.
  6. 6 Následně pomocí lžíce nandaváme na střídačku banánovo-hruškovou a borůvkovou zmrzlinu do skleněného pohárku.
  7. 7 Na závěr posypeme vlašskými ořechy a ozdobíme nakrájenými kousky čertvé hrušky.
  8. 8 Dobrou chuť! :)
Buďte první, kdo ohodnotí tento recept vložením komentáře!
Vytisknout

Děkujeme za vytisknutí receptu.

Najít více receptů k http://fitwithvero.cz

Leave a Reply

Děkujeme za hlasování! Prosím, vložte svůj komentář k potvrzení svého hlasu.