Rychlý a jednoduchý recept, v němž využijeme předem připravený FITWITHVERO ARAŠÍDOVÝ HUMMUS, máme-li jej zrovna doma v zásobě. Jednotlivé ingredience jsou účelně nakombinovány tak, aby Vám pokrm poskytl vyvážený poměr všech živin a především plnohodnotnou dávku bílkovin. Tu z potravin rostlinného původu můžeme získat pouze kombinací obiloviny s luštěninou. V tomto případě nakombinováním pohanky ( obilovina ) a cizrny ( luštěnina ). Příprava tohoto receptu Vám nezabere mnoho času a zvládne se s ní poprat i naprosto nezkušený amatér. 🙂

Energetická hodnota potraviny na 100g: 397kJ

Bílkoviny: 4g

Sacharidy: 16g, z toho jednoduché cukry: 0g

Tuky: 2g, z toho nasycené masné kyseliny: 1g

Vláknina: 2g

POHANKA S HLÍVOU ÚSTŘIČNOU V ARAŠÍDOVÉM HUMMUSU – TIMESAVER

POHANKA S HLÍVOU ÚSTŘIČNOU V ARAŠÍDOVÉM HUMMUSU – TIMESAVER Počet porcí: 2

Ingredience

  • 100g pohanky
  • 2 vrchovaté hrsti čertvého polníčku
  • 150g domácího ARAŠÍDOVÉHO HUMMUSU
  • 350g hlívy ústřičné
  • Sůl - nejlépe růžová himalájská či mořská obohacená jódem
  • Pepř
  • 1 citrón k zakápnutí.
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • LÁSKA❤

Postup

  1. 1 Nejprve uvaříme pohanku ve dvojnásobném množství osolené vody.
  2. 2 V druhém hrnci necháme rozpustit máslo ghí a zlehka na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku.
  3. 3 Jakmile cibulka začne sklovatět, přidáme na větší kousky nakrájenou hlívu ústřičnou, osolíme, přisypeme špetku drceného kmínu a dusíme tak dlouho, až je hlíva zcela změklá.
  4. 4 Hotovou hlívu smícháme s vařenou pohankou, domácím ARAŠÍDOVÝM HUMMUSEM, zalijeme extra panenským olivovým olejem a ozdobíme čertvým polníčkem a citrónem k zakápnutí.
  5. 5 Podáváme teplé.
  6. 6 Dobrou chuť! :)
Buďte první, kdo ohodnotí tento recept vložením komentáře!
Vytisknout

Děkujeme za vytisknutí receptu.

Najít více receptů k http://fitwithvero.cz

Leave a Reply

Děkujeme za hlasování! Prosím, vložte svůj komentář k potvrzení svého hlasu.