Jednoduchý, a pominu-li trošku zdlouhavější porcování dýně, na přípravu nenáročný recept, který uspokojí všechny Vaše chuťové buňky. Pečená dýně v kombinaci se známým italským plísňových sýrem, doplněná nasucho opraženými pekanovými ořechy, chutná prostě skvěle. Podle mého ideální lehká večeře po náročném a uspěchánem dni.  V kombinaci se sklenkou dobře vychlazeného bílého vína, doplněný OŘECHOVÝMI BULKAMI DANA VEGANA či POHANKOVO-CUKETOVÝM CHLEBEM , Vám tento pokrm zaručeně zvedne náladu a zpříjemní odpočinkový večer. 🙂

 

Energetická hodnota potraviny na 100g: 553kJ

Bílkoviny: 6g

Sacharidy: 8g, z toho jednoduché cukry: 0g

Tuky: 9g, z toho nasycené masné kyseliny: 4g

Vláknina: 2g

PEČENÁ DÝNĚ HOKKAIDO S GORGONZOLOU A OŘECHY

PEČENÁ DÝNĚ HOKKAIDO S GORGONZOLOU A OŘECHY Počet porcí: 2 - 3

Ingredience

  • 400g dýně hokkaido
  • 100g gorgonzoli
  • 30g pecanových ořechů ( vrchovatá hrst )
  • 4 stroužky česneku
  • Hrst sušeného oregána či jiných bylinek dle vlastní volby
  • Sůl - nejlépe růžová himalájská či mořská obohacená jódem
  • LÁSKA

Postup

  1. 1 Dýni důkladně omyjeme, rozpůlíme, pomocí lžíce odstraníme pecky a nakrájíme na kostičky.
  2. 2 V míse pečlivě promícháme kousky dýně s bylinkami, solí a prolisovaným česnekem.
  3. 3 Takto ochucenou dýni nasypeme na pečícím papírem vystlaný plech a pečeme při 170°C tak dlouho, až je dýně měkká.
  4. 4 Jakmile dýně začně měknout, přidáme nadrolenou gorgonzolu ( skvělou alternativou může být také kozí sýr ) a necháme v troubě roztéct.
  5. 5 Na závěr na suché pánvičce zlehka oprážíme pekanové či vlašské ořechy a ty následně vmícháme do hotového pokrmu a můžeme servírovat.
  6. 6 Dobrou chuť! :)
Buďte první, kdo ohodnotí tento recept vložením komentáře!
Vytisknout

Děkujeme za vytisknutí receptu.

Najít více receptů k http://fitwithvero.cz

Leave a Reply

Děkujeme za hlasování! Prosím, vložte svůj komentář k potvrzení svého hlasu.