Toto úžasné, měkoučké a lahodné, celozrnné pečivo by se nikdy neobjevilo na mých stránkách, nebýt mého nejoblíbenějšího kurýra Dana Vegana. Dan Vegan, aktivní a vždy usměvavý zaměstnanec jedné nejmenované kurýrní služby, je na svých cestách vždy vybaven nějakou výživnou svačinkou. A nikdy neváhá se o ni se mnou podělit. „Veroniko, musíte vyzkoušet můj speciální veganský chléb!“ sdělil mi tuhle nekompromisně a já pochopitelně neodolala. Jakmile se za Danem Veganem zavřely dveře, zakousla jsem se do jeho čertvě upečeného výtvoru. Po prvním soustě této pochoutky, jsem zkrátka musela vyskočit ze své kancelářské židle a běžet ochytit Dana Vegana k výtahu s žádostí o recept. Velkorysý Dan Vegan se se mnou podělil nejen o svůj tajný recept, ale dokonce mi dal povolení, publikovat jej na svém webu a moci tak sdílet s každým z Vás. Proto neváhejte a pusťte se do výroby této pochoutky nejlépe ještě dnes. Dodržíte-li uvedená množství jednotlivých ingrediencí, budete mít o pečivo minimálně na týden vystaráno. Doporučuji bulky servírovat natřené například ARAŠÍDOVÝM HUMMUSEM či FITWITHVERO SUPERRYCHLÝM GUACAMOLLE. Lahodná veganská kombinace! Snad by Dan Vegan souhlasil! 🙂

Energetická hodnota potraviny na 100g: 1036kJ

Bílkoviny: 7g

Sacharidy: 35g, z toho jednoduché cukry: 1g

Tuky: 9g, z toho nasycené masné kyseliny: 0g

Vláknina: 3g

OŘECHOVÉ BULKY PODLE DANA VEGANA

OŘECHOVÉ BULKY PODLE DANA VEGANA

Ingredience

  • 450 ml vody
  • půl kostky kvasnic
  • lžička javorového sirupu
  • 200g celozrnné žitné mouky
  • 300g špaldové mouky
  • 80g ořechů ( mix dle chuti, např. mandle a vlašské ořechy )
  • 80g semínek ( lněné, slunečnicové, dýňové a chia )
  • 30g máku
  • špetka kmínu
  • 1 polévková lžíce soli - nejlépe růžová himalájská či mořská obohacená jódem
  • LÁSKA❤

Postup

  1. 1 Do misky s vlažnou vodou si namočíme kostku kvasnic s trochou javorového sirupu.
  2. 2 V míse si připravíme směs z ořechů, lněného semínka, chia semínek, celého kmínu, máku, namleté žitné mouky, namleté špaldové mouky.
  3. 3 Do této směsi nejdřív vlijeme kvásek, a pak podle potřeby vlažnou vodu, aby vzniklo ne moc tuhé ani ne moc řídké těsto.
  4. 4 Směs necháme vykynout a mezitím předehřejeme troubu na asi 100°C.
  5. 5 Na plech s pečicím papírem dvěma lžícemi ( nebo klidně rukou ) vytváříme hromádky (bulky) a ty následně klademe na pečícím papírem vystlaný plech, vložíme do trouby a necháme péct.
  6. 6 Po asi 5 minutách zvyšujeme teplotu na 170°C a pečeme přibližně 50 minut.
  7. 7 Upečené bulky necháme chvilku vychladnout a následně servírujeme s čímkoliv je libo. :)
  8. 8 Pokud nejsme schopni vše zkonzumovat, můžeme několik bulek strčit do mrazáku a vytáhnout je kdykoliv nás přepadne nouze o pečivo. :)
  9. 9 Dobrou chuť! :)
Buďte první, kdo ohodnotí tento recept vložením komentáře!
Vytisknout

Děkujeme za vytisknutí receptu.

Najít více receptů k http://fitwithvero.cz

Leave a Reply

Děkujeme za hlasování! Prosím, vložte svůj komentář k potvrzení svého hlasu.