Takhle úžasná pochoutka se hodí na jakoukoliv speciální příležitost, oslavu narozenin, či jako skvělý doplněk lehkého bílého vína při romantickém večeru ve dvou. Na tataráčku z lososa si nejen skvěle pochutnáte, ale navíc jeho konzumací uděláte něco pro své zdraví. Losos je extrémně bohatý na esenciální omega-3 mastné kyseliny, které tělu pomáhají vypořádat se s nezdravými tuky a odvádět je z těla ven. Konzumací tučných ryb, mezi nimiž je losos králem, podporujete správnou funkci Vašeho srdce, srdce, snižujete nezdravý LDL cholesterol a také udržujete své tělo i mysl ve skvělé formě a pohodě. Ne nadarmo se doporučuje zařadit tučnou rybu do jídelníčku alespoň dvakrát týdně. Doplníte-li lososový tatarák zdravým chlebíkem, lehce opečeným v troubě, volským okem z křepelčího vajíčka a hrstkou polníčku, získáte výživnou a lehkou večeři, které nic nechybí. Vyzkoušejte tataráček například s CUKETOVO-POHANKOVÝM CHLEBEM či OŘECHOVÝMI BULKAMI DANA VEGANA. Co se výběru ryby týká, aby skutečně obsahovala všechny prospěšné látky, pro než se ve světě zdraví tolik vyzdvihuje, je důležité zaměřit se na dobrý zdroj. Je důležité, aby byla ryba čertvá, byla vylovena pokud možno v moři a ne pěstováná na rybích farmách. Mou oblíbenou a ověřenou prodejnou ryb je SEAFOOD SHOP v Praze na Zborovské. Ryby, které zde zakoupíte jsou uloveny v neděli-pondělí, v úterý dopraveny do prodejny na ledu a ve středu připraveny k prodeji pro zákazníka. Jejich losos, pocházející ze Skotských vod Severního moře, je absolutním požitkem pro nenasytné chuťové buňky. Určitě doporučuji vyzkoušet! 🙂

Energetická hodnota pokrmu na 100g: 821kJ

Bílkoviny: 18g

Sacharidy: 1g, z toho jednoduché cukry: 0g

Tuky: 13g, z toho nasycené mastné kyseliny: 3g

Vláknina: 0g

 

LOSOSOVÝ TATARÁK

LOSOSOVÝ TATARÁK Počet porcí: 4

Ingredience

  • 300g filetu z čerstvého lososa
  • 150g uzeného lososa
  • 1 šalotka či červená cibulka
  • Hrstka nadrobno nasekaného kopru
  • 1 čajová lžička dijonské hořčice
  • Šťáva z půlky limetky
  • 1 lžička extra panenského olivového oleje
  • Sůl - nejlépe růžová himalájská či mořská obohacená jódem
  • Bílý pepř
  • LÁSKA❤

Postup

  1. 1 V misce smícháme 1 lžíci kvalitního extra panenského olivového oleje, nadrobno nakrájenou šalotku, nasekaný kopr, dijonskou hořčici, sůl a pepř.
  2. 2 Lososa naškrábeme nožem najemno a promícháme v misce s připravenou směsí.
  3. 3 Podáváme s čerstvým, v troubě lehce opečeným POHANKOVO-CUKETOVÝM CHLEBEM či nakrájenými a rozpečenými OŘECHOVÝMI BULKAMI DANA VEGANA.
  4. 4 Dobrou chuť!:)
Buďte první, kdo ohodnotí tento recept vložením komentáře!
Vytisknout

Děkujeme za vytisknutí receptu.

Najít více receptů k http://fitwithvero.cz

Leave a Reply

Děkujeme za hlasování! Prosím, vložte svůj komentář k potvrzení svého hlasu.