Tuto nejen chuťovým buňkám, ale také oku sympatickou pochoutkou nám náš nevrlý šéfkuchař Rafael vždy zlepšoval pracovní den v rybí restauraci v Brightonu. Svůj skvěle ochucený kuskus nám servíroval coby přílohu k líčkům z mořského ďasa či filetu ze skotského lososa. Ačkoliv si o těchto delikatésních rybkách dnes můžu nechat leda zdát, Rafítův skvělý kuskus si ráda vychutnám jen tak samotný nebo jako přílohu k další specialitě riddlovských šéfkuchařů, a sice KOULÍM LABNEH S GRILOVANÝM TOFU LILKEM. Ačkoliv byl Rafíto občas celkem morous, jeho jídlo rozhodně nepostrádalo nápad, jisktru a především lahodnou chuť.

A právě tento recept hrající všemi barvami, variací nejrůznějších chutí, nabitý všemi živinami a pestrou škálou vitamínů, je toho důkazem. Tak neváhejte a vrhněte se na přípravu. Pokud jste tak jako já milovníky ryb a chcete vyzkoušet zmiňovaného skotského lososa, http://www.seafood.cz/ v Praze na Zborovské Vám dá tu možnost. 🙂

KUSKUS PODLE RAFÍTA

KUSKUS PODLE RAFÍTA

Ingredience

  • 100g kuskusu ( možno nahradit jáhlami pro bezlepkovou verzi )
  • 1 polévková lžička kurkumy
  • 50g vařené cizrny
  • 30g mandlových plátků
  • 20g vlašských ořechů
  • 30g černých oliv
  • 30g sušených meruněk
  • 1 střední rajče
  • semínka z poloviny menšího granátového jablka
  • hrstka čerstvé máty
  • 1 PL extra panenského olivového oleje
  • Sůl - nejlépe růžová himalájská či mořská obohacená jódem
  • Pepř
  • LÁSKA❤

Postup

  1. 1 Kuskus nasypeme do misky a zalijeme dvojnásobkem horké vody. Přikryjeme pokličkou a necháme stát tak dlouho, dokud kuskus veškerou vodu neabsorbuje.
  2. 2 Následně jej pečlivě promícháme se lžičkou kurkumy, cizrnou, nadrobno nakrájenými olivami, meruňkami, kostičkami rajčete, semínky granátového jablka a nadrobno nasekanou čerstvou mátou.
  3. 3 Na pánvi nasucho opražíme směs mandlových plátků a vlašských ořechů a následně přimícháme do kuskusu.
  4. 4 Hotový pokrm dle chuti osolíme, opepříme a zalijeme bohatou dávkou olivového oleje.
  5. 5 Pro milovníky ryb mohu takto připravený kuskus doporučit jako úžasnou přílohu ke grilovanému lososu. A vegetariáni si jej mohou vychutnat zkrátka jen tak. Chutná totiž skvěle sám o sobě. 
  6. 6 Dobrou chuť! :)
Buďte první, kdo ohodnotí tento recept vložením komentáře!
Vytisknout

Děkujeme za vytisknutí receptu.

Najít více receptů k http://fitwithvero.cz

Leave a Reply

Děkujeme za hlasování! Prosím, vložte svůj komentář k potvrzení svého hlasu.