Kdo v Anglii nevyzkoušel „Fish§chips with mushy peas“, jako by ji nikdy ani nenavštívil. Mě se však už jen při myšlence na ve friťáku přepálené mastné řízky, doplněné křupavými hranolkami, dělá mdlo. Považovala bych však za velkou ostudu, si coby zaměstanec Brightonské rybí restaurace na této pochoutce alespoň jednou nepošmáknout. Když mi tedy byla jednou takhle „pochoutka“ naservírovana během obědové pauzy, jednoduše jsem řízky oloupala a ke zděšení mých kolegů snědla tresku bez křupavého trojobalu. A věřte nebo ne, v kombinaci s mátou osvěženou hráškovou kaší to nechutnalo to vůbec špatně. Když jsem pak tuto zdravější variantu Anglické verze našich rybích prstů připravila svému příteli s pečenými batáty, nestačil se olizovat. No a tak zdravé Fish§chips with mushy peas poprvé spatřilo světlo světa. 🙂

TIP: Pokud si přeci jen chcete dopřát nefalšované Anglické Fish§chips a stále si pochutnat bez výčitek, zkuste tento recept: Obalte rybu nejprve ve vajíčku a následně v mandlové mouce a smažte na pánvi s troškou rozpuštěného másla ghí.

Energetická hodnota na 1 porci tresky: 472kJ           Energetická hodnota hranolek na 100g: 474kJ

Bílkoviny: 26g                                                                     Bílkoviny: 2g

Sacharidy: 0g, z toho cukry: 0g                                        Sacharidy: 18g, z toho cukry: 4g

Tuky: 1g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0g            Tuky: 4g, z toho nasycené mastné kyseliny: 4g

Vláknina: 0g                                                                        Vláknina: 3g

FITWITHVERO FISH§CHIPS

FITWITHVERO FISH§CHIPS Počet porcí: 2

Ingredience

  • 300g filetů z bílé tresky
  • 400g batátů
  • 1 střední cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 20g bio panenského kokosového oleje
  • 100g čertvého nebo mraženého hrášku
  • Několik snítek čerstvé máty
  • Sušené bylinky
  • Pepř
  • Sůl - nejlépe růžová himalájská či mořská obohacená jódem
  • Limetka k podávání

Postup

  1. 1 Batát zbavíme šlupky a nakrájíme jen na hranolky či do tvarů srdíček, připravujeme-li pokrm pro milovanou osobu.:)
  2. 2 V mixéru rozmixujeme lžíci rozpuštěného kokosového oleje, nadrobno pokrájenou cibuli, česnek, sušené bylinky, sůl a pepř.
  3. 3 Batátové hranolky smícháme s vzniklou směsí a pečeme v předehřáté troubě, dokud nám hranolky nezačnou mírně zlátnout.
  4. 4 V průběhu pečení se vrhneme na přípravu ryby. Tu pouze osolíme a opepříme z obou stran a pečeme v troubě předehřáté na 170°C asi 15 minut.
  5. 5 Rozmražený, čerstvý či konzervovaný hrášek smícháme v plastové sklenici s mátou, lžící kokosového oleje, špetkou soli a pepře a celou směs dohladka rozmixujeme.
  6. 6 Servírujeme s limetkou.
  7. 7 Dobrou chuť! :)

Vím co jím?

Buďte první, kdo ohodnotí tento recept vložením komentáře!
Vytisknout

Děkujeme za vytisknutí receptu.

Najít více receptů k http://fitwithvero.cz

Leave a Reply

Děkujeme za hlasování! Prosím, vložte svůj komentář k potvrzení svého hlasu.