Energetická hodnota potraviny na 100g: 209kJ

Bílkoviny: 1g

Sacharidy: 5g, z toho jednoduché cukry: 0g

Tuky: 3g, z toho nasycené masné kyseliny: 3g

Vláknina: 1g

Pozn.: Energetická hodnota v tabulce je vypočítána za předpokladu, že použijete v receptu 1000 ml vody. Čím méně vody použijete, tím více stoupá kalorická hodnota krému i gramy jednotlivých živin pro uvedené množství.

FITWITHVERO HOKAIDOVKA

FITWITHVERO HOKAIDOVKA

Ingredience

  • 1 PL kokosového oleje
  • 2 střední červené cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1000g dýně hokaido ( 1kg po nakrájení bez odpadu! )
  • kousek kořene zázvoru
  • 1 čajová lžička dědyho chilli nebo čerstvá chilli paprička
  • voda dle potřeby
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • 2 bobkové listy
  • 300 ml kokosového mléka ( 3/4 plechovky )
  • V případě potřeby možno dochutit troškou kari koření, ale není třeba.
  • LÁSKA

Postup

  1. 1 Ze všeho nejdříve pečlivě umyjeme dýni hokaido, rozpůlíme ji na dvě poloviny a pomocí lžíce či ručně z ní vybereme semínka.
  2. 2 Poté dýni nakrájíme na drobné plátky a ty přemístíme do větší misky.
  3. 3 Ve velkém hrnci rozehřejeme lžičku kokosového oleje.
  4. 4 Oloupeme cibulku, umyjeme ji a nakrájíme nadrobno. Poté ji nasypeme do hrnce a restujeme na mírném plameni.
  5. 5 Stejně tak česnek oloupeme, umyjeme a nakrájíme na drobné kousíčky. Následně ho přisypeme k cibulce a restujeme tak dlouho, až cibulka začne sklovatět a česnek mírně zlátnout.
  6. 6 Kousky dýně přemístíme z misky do hrnce k orestované směsi cibulky a česneku a pečlivě promícháme.
  7. 7 Poté přidáme bobkové listy, na kousíčky nakrájený oloupaný zázvor, zasypeme lžičkou kurkumy, osolíe a zalijeme vodou tak, aby dýně byla zcela ponořená.
  8. 8 Následně necháme přivést k varu a vaříme na mírném plameni tak dlouho, až dokud dýně zcela nezměkne. Měla by se rozpadat, tak jako rozvařené brambory.
  9. 9 Odstavíme z plamene, vyndáme bobkové listy a za pomoci tyčového mixéru rozmixujeme v jemný krém.
  10. 10 Na závěr dochutíme solí a chilli a vmícháme kokosové mléko z plechovky.
  11. 11 Krém můžeme dochutit špetkou kari koření, ale není to nutné. Hokaidovka chutná naprosto skvěle i bez kari.
  12. 12 Je nutné dát si pozor, abychom to nepřehnali s vodou a krém tak nebyl moc řídký. Přilít extra vodu můžeme vždycky, takže během vaření s ní spíše šetříme.
  13. 13 Servírujeme posypané dýňovými semínky či čerstvým koriandrem s zakusujeme k tomu domácí chlebík. :)
  14. 14 Dobrou chuť! :)
Buďte první, kdo ohodnotí tento recept vložením komentáře!
Vytisknout

Děkujeme za vytisknutí receptu.

Najít více receptů k http://fitwithvero.cz

Leave a Reply

Děkujeme za hlasování! Prosím, vložte svůj komentář k potvrzení svého hlasu.