Čočkoto patří mezi jeden z mých nejoblíbenějších vegetariánských receptů vůbec. Snoubí se v něm specifická chuť červené čočky s nasládlými batáty a jemným nádechem skořice. To vše doplněné pestrou škálou restované zeleninky a na závěr zjemněné lžící kokosového oleje. Zkrátka naprostý chuťový požitek pro každého gurmána. 🙂 Jediným nedostatkem je absence některých esenciálních aminokyselin. Tento detail však napravím malým kouskem celozrnného chlebíku. Zkuste například v kombinaci s OŘECHOVÝMI BULKAMI DANA VEGANA či bezlepkovým POHANKOVO-CUKETOVÝM CHLEBEM.

ČOČKOTO S BATÁTY

ČOČKOTO S BATÁTY

Ingredience

  • 1 červená cibule
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • 100g červené čočky
  • 4 velké žampiony
  • 1 středně velký batát ( asi 300g )
  • 50g cherry rajčátek
  • 2 hrstky baby špenátu
  • 30g zelených oliv
  • 2 bobkové listy
  • Špetka skořice
  • Špetka muškátového oříšku
  • Sůl - nejlépe růžová himalájská či mořská obohacená jódem
  • Pepř
  • 1 PL kokosového oleje nebo másla ghí na orestování cibulky
  • LÁSKA❤

Postup

  1. 1 Ve větší pánvi na trošce kokosového oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku a rozdrcený česnek.
  2. 2 Když cibulka s česnekem začnou slabě zlátnout přidáme propláchnutou červenou čočku, bobkový list a zalijeme troškou vody. Červenou čočku není třeba dopředu namáčet
  3. 3 Pro výraznější chuť lze přilít trošku vody z oliv.
  4. 4 Krátce předtím než čočka absorbuje všechnu vodu ( V případě potřeby vodu přiléváme až dokud nebude čočka změklá, klidně mírně rozvařená. ), přidáme nakrájené žampiony, rajčátka a olivy a pečlivě promícháme.
  5. 5 Na závěr vmícháme pečlivě propláchnutý špenát a dochutíme solí, pepřem, troškou mleté skořice a muškátového oříšku.
  6. 6 Podáváme teplé.
  7. 7 Dobrou chuť! :)
Buďte první, kdo ohodnotí tento recept vložením komentáře!
Vytisknout

Děkujeme za vytisknutí receptu.

Najít více receptů k http://fitwithvero.cz

Leave a Reply

Děkujeme za hlasování! Prosím, vložte svůj komentář k potvrzení svého hlasu.