ČERVENCOVÝ SALÁTEK

ČERVENCOVÝ SALÁTEK

Ingredience

  • 100g quinoa
  • 50g zelené čočky
  • 100g balkánského sýra
  • mix salátových listů: rukola, mangold, baby špenát, polníček, mladé listy červené řepy
  • hrst květů šalvěje
  • zálivka: 1 PL extra panenského olivového oleje, 1 ČL balsamico octa, 1PL vlažné vody, špetka pepře a kvalitní soli ( růžová himalájská nebo alpská s jódem )
  • 4 ks sušených rajčat
  • LÁSKA❤

Postup

  1. 1 Čočku, kterou předem namočíme na alespoň 8 hodin, ( nejlépe přes noc ) vaříme v osolené vodě na mírném ohni přibližně 10 minut.
  2. 2 Poté přidáme quinou, kterou je taktéž lepší předem namočit, abychom ji zbavili hořkosti. Stačí cca na 5 - 10 minut před vařením.
  3. 3 Vaříme asi tak pět minut, dokud quinoa nezměkne. Poté zcedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a nasypeme do misky.
  4. 4 Salátový mix pečlivě propláchneme, osušíme, natrháme a promícháme s čočkou a quinoou.
  5. 5 Následně nakrájíme opláchnutou okurku a čerstvá i sušená rajčata na kostičky a vmícháme do salátu.
  6. 6 Balkánský sýr rozdrtíme prsty na kousíčky a jemně vmícháme do salátu s polu s připravenou zálivkou.
  7. 7 Nakonec ozdobíme květy šalvěje a pro efekt můžeme servírovat ve vydlabené, četvé nebo grilované malé cuketce.
  8. 8 Dobrou chuť! :)
Buďte první, kdo ohodnotí tento recept vložením komentáře!
Vytisknout

Děkujeme za vytisknutí receptu.

Najít více receptů k http://fitwithvero.cz

Leave a Reply

Děkujeme za hlasování! Prosím, vložte svůj komentář k potvrzení svého hlasu.