Skvělá alternativa předpřipravených, nezdravých a často na oleji přepálených rybích prstů. Přepadne-li Vás chuť na lahodné, smažené rybí prsty, vyzkoušejte je alespoň připravit cestou menšího zla. A sice za použití mandlové mouky namísto strouhanky a trošky másla ghí namísto jezírka připalujícího se rostlinného oleje. Máslo ghí je pro smažení nejvhodnější. Jde o přepuštěné máslo, zbavené bílkovin, které jsou příčinou přepalování másla, ( černých hrudek vzniklých během smažení ) což se může velmi negativně odrazit na našem zdraví. Abyste do sebe dostali také nějaký ten vitamín, namísto tatarky osvěžte candátové řízečky raději lahodným ragú z cibulky a červeného vína. A pokud Vám tam přeci jen chybí Vaše oblíbené hranolky. Zkuste v osolené vodě uvařit trošku brambor, poté sceďte, ochuťte prolisovaným česnekem, bylinkami, kmínem, solí a pepřem a nasucho upečte v troubě. A po vytažení z trouby nezapomeňte zalít kvalitním, extra panenským olivovým olejem, po němž se Vám bude trávit jedna radost. 🙂

Energetická hodnota ragú na 100g: 306kJ                      Energetická hodnota řízečků na 100g: 1519kJ

Bílkoviny: 1g                                                                           Bílkoviny: 36g

Sacharidy: 7g, z toho cukry: 4g                                           Sacharidy: 4g, z toho cukry: 1g

Tuky: 2g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0g               Tuky: 22g, z toho nasycené mastné kyseliny: 5g

Vláknina: 1g                                                                           Vláknina: 0g

 

CANDÁT V MANDLOVÉM TĚSTÍČKU NA CIBULOVÉM RAGÚ

CANDÁT V MANDLOVÉM TĚSTÍČKU NA CIBULOVÉM RAGÚ

Ingredience

  • INGREDIENCE NA RAGÚ:
  • 4 – 5 červených cibulí ( cca 250g )
  • 1 čajová lžička javorového sirupu
  • 150ml červeného vína
  • Růžová himalájská sůl
  • Pepř
  • 2 bobkové listy
  • 1 kulička nového koření
  • 10g vlašských ořechů na posypání
  • INGREDIENCE NA 2 PORCE ŘÍZEČKŮ:
  • 300g filet z candáta
  • 2 vejce
  • 50g mandlové mouky na obalení
  • Sůl - nejlépe růžová himalájská či mořská obohacená jódem
  • Pepř
  • 10g ghí másla na osmažení
  • LÁSKA

Postup

  1. 1 V mírně rozpálené pánvi necháme zesklovatět nahrubo nakrájenou cibulku. Jakmile začne cibulka lehce sklovatět, přidáme lžičku javorového sirupu a necháme zkaramelizovat. Poté přilijeme červené víno, přidáme bobkové listy, nové koření, osolíme a opeříme. Vaříme na mírném plameni až dokud se víno zcela nevypaří.
  2. 2 Candátové řízečky připravíme tak, že filety nejprve rozkrájíme na zhruba 4-5ti centimetrové kousíčky. Ty následně osolíme, opepříme a obalíme nejprve v rozkvedlaných vajíčkách a poté v mandlové mouce. Poté je osmažíme na rozpáleném oleji na připravené pánvi. Řízečky smažíme z obou stran. Jakmile nám začnou lehce zlátnout, jsou hotovy.
  3. 3 Řízečky podáváme kladené na lůžku z cibulového ragú sypané lehce praženými vlašskými ořechy.
  4. 4 Dobrou chuť! :)
Buďte první, kdo ohodnotí tento recept vložením komentáře!
Vytisknout

Děkujeme za vytisknutí receptu.

Najít více receptů k http://fitwithvero.cz

Leave a Reply

Děkujeme za hlasování! Prosím, vložte svůj komentář k potvrzení svého hlasu.