BETÝSKOVA ČOČKAJDA

BETÝSKOVA ČOČKAJDA

Ingredience

  • 1 polévková lžíce kokosového oleje
  • 2 střední šalotky či 1 větší červená cibulka
  • 5 stroužků česneku
  • 200g červené čočky
  • 1 menší batát
  • 2 bobkové listy
  • 1 celé skořice
  • lžička dědyho domácího chilli
  • 2 polévkové lžíce vinného balzamico octa
  • 1 polévková lžíce sušeného tymiánu
  • kůra z jednoho BIO citrónu
  • 450 ml dědyho domácího rajčatového protlaku
  • sůl - nejlépe růžová himalájská nebo alpská obohacená jódem
  • LÁSKA

Postup

  1. 1 V hrnci na slabém plameni rozehřejeme kokosový olej a zlehka na něm orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku.
  2. 2 Jakmile začne šalotka mírně sklovatět, přidáme prolisovaný česnek a necháme jemně provonět.
  3. 3 Poté přidáme bobkové listy, lžičku domácího chilli, skořici a za stálého míchání chvilinku restujeme.
  4. 4 Následně přidáme balzamico ocet, tymián a nastrouháme do směsi kůru z jednoho bio citrónu.
  5. 5 Přidáme na kostičky nakrájené batáty ( nezbavujeme kůry! ), rajčatový protlak, vodu a necháme vařit na mírném plameni zhruba 10 minut tak, aby batáty začly lehce měknout.
  6. 6 Následně nasypeme do polévky čočku a vaříme tak dlouho, až dokud čočka nezměkne.
  7. 7 Servírujeme ozdobené čerstvou nasekanou petrželkou či koriandrem.
  8. 8 Dobrou chuť!:)
Buďte první, kdo ohodnotí tento recept vložením komentáře!
Vytisknout

Děkujeme za vytisknutí receptu.

Najít více receptů k http://fitwithvero.cz

Leave a Reply

Děkujeme za hlasování! Prosím, vložte svůj komentář k potvrzení svého hlasu.