Báhn xéo, v překladu znamenající syčící palačinka, je Vietnamskými kraji inspirovaná pochoutka. Připravit ji můžete buďto smažením na trošce másla ghí, kokosového oleje či nasucho na nepřilnavé pánvi. Tyto úžasné kokosovo-rýžové placky plněné osvěžujícím salátem a restovanými krevetkami, jsou skvělou volbou zdravé svačinky, která oživí stůl během jakékoliv oslavy. A Vaši hosté budou zaručeně nadšeni.

Energetická hodnota placek na 100g: 912kJ                   Energetická hodnota náplně na 100g: 597kJ

Bílkoviny: 3g                                                                           Bílkoviny: 14g

Sacharidy: 31g, z toho cukry: 1g                                         Sacharidy: 12g, z toho cukry: 1g

Tuky: 9g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0g               Tuky: 3g, z toho nasycené mastné kyseliny: 2g

Vláknina: 0g                                                                           Vláknina: 4g

 

BÁNH XÉO

BÁNH XÉO Počet porcí: Pro celou rodinu či partu přátel.

Ingredience

  • INGREDIENCE NA PALAČINKU:
  • 100g rýžové mouky
  • ½lžičky třtinového cukru
  • ½ lžičky soli ¼ lžičky kurkumy malá plechovka kokosového mléka ( 160ml ) trochu vody dle potřeby
  • ½ lžičky kurkumy
  • 160ml kokosového mléka ( malá plechovka )
  • Troška vody dle potřeby
  • INGREDIENCE NA NÁPLŇ:
  • 1 jarní cibulka
  • 1 střední červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 150g vyloupaných krevet
  • 100g mungo klíčků
  • Šťáva z limetky
  • 1 PL kokosového oleje
  • 50g ledového salátu
  • 50g mrkve
  • Snítka koriandru
  • Snítka perily ( k dostání např. na Sapě )
  • Rybí omáčka
  • Sójová omáčka
  • Sůl - nejlépe růžová himalájská či mořská obohacená jódem
  • LÁSKA

Postup

  1. 1 V misce smícháme rýžovou mouku s cukrem, solí a kurkumou. Promícháme a za stálého míchání přilejeme kokosové mléko. Pečlivě promícháme a dle potřeby přilijeme trochu vody – konzistence palačinky by měla být asi stejná, jako konzistence té klasické české.:)
  2. 2 Na lehce rozpálenou pánev s kokosovým olejem nalijeme naběračku těsta a kroužíme pánví tak, aby se těsto rovnoměrně rozprostřelo. Placku jednou otočíme a smažíme tak dlouho, až její okraje začnou mírně zlátnout.
  3. 3 V druhé pánvi rozehřejeme kokosový olej a necháme na něm zesklovatět červenou nadrobno nakrájenou cibulku. Poté přidáme česnek, necháme provonět a nakonec přisypeme krevety. Krevety smažíme zhruba 3 minuty, dochutíme třemi lžícemi rybí omáčky a v případě potřeby osolíme. A jsme hotovi.
  4. 4 Ve velké míse smícháme natrhaný ledový salát, nakrájenou jarní cibulku, nahrubo nastrouhanou mrkev, perilu, koriandr, mungo klíčky a ochutíme směsí rybí a sójové omáčky. Dle chuti můžeme do zálivky přikápnout trošku jablečného octa a v případě potřeby dosolit.
  5. 5 Placky podáváme teplé, plněné salátkem a voňavými krevetkami.
  6. 6 Dobrou chuť! :)
Buďte první, kdo ohodnotí tento recept vložením komentáře!
Vytisknout

Děkujeme za vytisknutí receptu.

Najít více receptů k http://fitwithvero.cz

Leave a Reply

Děkujeme za hlasování! Prosím, vložte svůj komentář k potvrzení svého hlasu.